11 July 2016

Projek MASTERCHEF AIDILADHA

Salam

Selamat hari raya Aidiladha..

raya ni tak balik kampung pun.. sebab hujung minggu ni nak balik adik i nak nikah..

so sempena hari raya ni mama try la nak buat muffin.. hari tu follow Qasey Honey pegi Lorong Haji Taib, dia borong barang2 buak kek kat kedai Bake With Yen tu..

mama pun beli la adunan muffin sebungkus.. saja la nak uji bakat terpendam.. Qasey ni sejak dua menjak ni rajin bebenor nak baking.. beli barang macam nak buat bakery je.. banyak gila.. hehe..

rajin2 pegi la jengok blog dia ye.. dia baru lepas buat Muffin Red Velvet.. kalau nak tengok pegi je kat sini

ok laa.. taknak la tunjuk cara2nya.. sebab senang sangat.. kuikui..



sebelum..



dah dalam oven.. saspen ni..


.
.
.
.
.
.

jeng..jeng..jeng..

.
.


haha... hitam pastu jadi condong.. apekejadahnya muffin ni??



dan juri MASTERCHEF pertama mula merasa.. CHEF Reza



bagi pulak dekat CHEF Ranea..


nampaknya dua2 chef pun suka.. sebab rasanya memang sedap..

tapi rupa muffin tu ja yang tak cantik..

so don't judge the book by its cover ... haha.. ada kena mengena??


lurve,

No comments:

Hai

assalamualaikum hai... rindu saya tak?